exclusieve vloeren

kom langs
in onze showroom

LET OP: ALLEEN OP AFSPRAAK

X

Egaliseren van vloeren: voor een perfecte ondergrond

Kan een gietvloer op een tegelvoer worden aangebracht? Ja dit is zeker mogelijk! De tegelvloer dient hiervoor wel eerst geëgaliseerd te worden zodat er geen voegen zichtbaar zullen zijn.

Het egaliseren van een vloer bestaat uit het opvullen en straktrekken van de ondervloer middels egaline. De egaline, ook wel egalisatiemortel genoemd, kan op vrijwel iedere ondergrond worden aangebracht  Afhankelijk van de ondervloer kan dit in verschillende diktes. Dit zorgt voor een zeer egale en strakke ondervloer waar de naadloze vloer perfect op kan worden aangebracht.

Daarnaast verzorgen wij vanzelfsprekend ook de egalisatie van alle andere oneffen ondervloeren zoals bijv. ingefreesde vloerverwarming en oneffen cementdekvloeren enz.. Het eindresultaat van een strakke naadloze vloer is sterk afhankelijk van de kwaliteit en afwerking van de ondervloer.

Van Tol Vloeren BV staat in de Top 10 vloerleggers in de regio op Trustoo. Volgens Trustoo behoren we zelfs tot de beste bedrijven op het hele platform in 2022. Daarmee hebben we de Top Score Badge verdiend!

Als erkend 5-sterrenspecialist streeft Van Tol Vloeren BV naar 100% klanttevredenheid van kennismaking, oplevering en nazorg.

Benieuwd hoe onze klanten dit ervaren? Klik op het 5 sterrenspecialist logo en bekijk de klantenbeoordelingen.

Ook voor alléén het egaliseren van een vloer kunt u terecht bij Van Tol vloeren.

Ook als wij de eindafwerking van de vloer niet verzorgen kunt u contact opnemen voor de mogelijkheden voor het egaliseren van een oneffen ondervloer. Strakke vloeren maken is namelijk wat wij doen.

Egaline is een mix bestaande uit water en gips- of cementgebonden egalinepoeder, eventueel verstrekt met een vezel. Voordat de egaline wordt aangebracht dient de vloer eerst goed stofvrij te zijn. De vloer zal indien nodig (diamant)geschuurd worden voor een perfecte hechting.

Afhankelijk van de ondergrond wordt er een geschikte hechtprimer gebruikt. Doorgaans wordt er een laag van 3 tot 4mm aangebracht. Egaline hard relatief snel uit waardoor het in veel gevallen weer beloopbaar is op de dag van aanbrengen.

Egaline afwerkvloer

Een egaline afwerkvloer of egaline-gebonden gietvloer is een met pigment op kleur gebrachte vloer en is voorzien van een coating. Deze coating zorgt ervoor dat een egaline gietvloer beschermd blijft tegen vuil en vocht. Een egaline gietvloer heeft een zeer strakke en industrieële look en wordt steeds vaker gekozen aangezien dit een echte betonlook heeft.

Heeft u twijfels of één van de Van Tol vloeren bij u thuis kan worden aangebracht? Neem dan altijd even contact met ons op.

Bezoek onze showroom

Wij geloven in persoonlijk contact met onze klanten en willen ú zo goed mogelijk van dienst zijn.
Daarom is onze showroom UITSLUITEND OP AFSPRAAK te bezichtigen.
Bel met 06 -118 825 37 voor een showroom afspraak !